Algemene Voorwaarden

Om de dienst die we met Alleen Maar Niet Eenzaam aanbieden, veilig en comfortabel te houden voor zowel gebruiker als de aanbieder van deze dienst, stellen we volgende voorwaarden voorop.

Met "de gebruiker" bedoelen we hier elke persoon die deze website gebruikt, in welke vorm dan ook. Dit is bijvoorbeeld maar niet gelimiteerd tot: enkel lezen van de site, delen met anderen, zich inschrijven voor een gesprek met een van de vrijwilligers van Alleen Maar Niet Eenzaam en een gesprek aangaan met een van de vrijwilligers van Alleen Maar Niet Eenzaam.

Met "de aanbieder" of "de vrijwilligers" bedoelen we de mensen die zich voor Alleen Maar Niet Eenzaam vrijwillig inzetten en de communicatie uitvoeren met de gebruikers.

 

De gebruiker gaat onvoorwaardelijk akkoord met deze voorwaarden. 

De aanbieder / de vrijwilligers zetten zich 100% in om een aangename en veilige dienst aan te bieden. Deze behelst niets anders dan een "vriendschappelijk gesprek". Elk gesprek moet ook op die manier gezien worden: wat gezegd wordt is nooit professioneel, medisch of financieel advies maar altijd louter vrijblijvend.

 

De aanbieder / de vrijwilligers kunnen  geen enkele reden aansprakelijk gemaakt worden voor enige ontevredenheid bij de gebruiker, ongemak of negatieve gevolgen van welke aard dan ook. Er wordt geen medisch advies gegeven, noch financieel advies.of schade die de gebruiker ondervindt naar aanleiding van een gesprek met een van de vrijwilligers.
 

Zowel aanbieder als gebruiker hebben het recht om op elk moment, en zonder reden te moeten opgeven, het gesprek stop te zetten. Wij raden dit zelfs aan als men zich op enige manier oncomfortabel voelt bij het gesprek. Meldt dit dan wel meteen aan de verantwoordelijke, Heidi Holvoet (via email: heidi@alleenmaarnieteenzaam.be).

De gesprekken die je als gebruiker via Alleen Maar Niet Eenzaam voert, kunnen opgenomen worden. Dit gebeurt anoniem en wordt enkel gebruikt om het naleven van de regels en de veiligheid van zowel de vrijwilligers als de gesprekspartners te garanderen, en in te grijpen waar nodig. Na sporadische kwaliteits-controle worden de gemaakte bestanden onomkeerbaar verwijderd. Door een gesprek aan te gaan, geef je aan dat je hiermee akkoord bent,  net als met de overige bepalingen in deze Agemene Voorwaarden.

 

Je mag op geen enkele manier privé contact zoeken met de vrijwilligers van Alleen Maar Niet Eenzaam: dat gebeurt enkel via de website alleenmaarnieteenzaam.be

 

Regels voor een goed gesprek

Respect voor elkaar de belangrijkste regel tijdens de gesprekjes. Wees altijd respectvol in hoe je elkaar begroet, de vragen die je stelt en wat je met elkaar bespreekt. We vragen hetvolgende van zowel onze vrijwilligers als de gebruiker.

Tijdens jullie gesprekje kan veel besproken worden, onze vrijwilligers staan open voor de simpelste en de meest serieuze onderwerpen. Maar we zijn zeer streng als het gaat over respect.

Eigenlijk kunnen alle gespreksonderwerpen die niet tegen de regels hieronder ingaan.

Onze tip: hou het simpel, vrolijk en gezellig!

 

Dit kan NIET tijdens een gesprek:

  • Ongepaste persoonlijke vragen

    Wat is persoonlijk? Dat beslist ieder voor zich. Niemand moet zich hiervoor verantwoorden. Een eenvoudige “dat vind ik te persoonlijk” is voldoende als teken om naar hetvolgende gespreksonderwerp te gaan

 

  • Sexueel getinte onderwerpen

    Geen enkele vraag of opmerking van sexuele aard wordt aanvaard. Ook een 'schijnbaar onschuldige' opmerking is voldoende om het gesprek onmiddellijk stop te zetten.

 

Elk misbruik of niet naleven van regels en aanbevelingen zoals hierboven, leiden onmiddellijk tot het beëindigen van het gesprek. Er wordt ook geen volgend gesprek meer aangeboden.

 

Een vrijwilliger die zich tijdens een gesprek onrespectvol behandeld of aangesproken voelt, op welke manier dan ook, moet en zal het gesprek onmiddellijk beëindigen. Daarvoor moet geen enkele uitleg gegeven worden. Hetzelfde geldt voor de gebruiker.

©2020 by Alleen Maar Niet Eenzaam and Heidi Holvoet. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now